Salātu pagatavošana pēc šīs receptes neaizņems daudz laika.
Salātus var pasniegt jebkuram mielastam – gan parastām vakariņām, gan svētkiem. Gatavojot salātus ar vistu, burkāniem un sieru, galvenais ir sadalīt pagatavoto vistu pēc iespējas plānākās un sīkākās šķiedrās. Un tad šādi salāti ar burkāniem uzreiz iegūst pavisam citu garšu un tekstūru.
Sastāvdaļas
1 gabals vistas fileja
2 burkāni (vidēja lieluma)
100 g cietā siera
2 vistas olas
2 ēdamkarotes majonēzes
1 šķipsniņa sāls
1 šķipsniņa maltu melno piparu
Pagatavošana soli pa solim
Vistas gaļu vāra apmēram pusstundu, līdz tā ir gatava. Ūdenim pievieno raudeni, piparus un lauru lapu. Tad gaļu atdzesē un sasmalcina.
Atsevišķi izvārām olas un kopā ar sieru sarīvējam uz rupjas rīves.
Sarīvē svaigus burkānus. Vislabāk ieteicams izmantot korejiešu burkānu rīvi.
Lasi vēl: Neizlejiet ūdeni, kurā vāriet dārzeņus rasolam: tas ir īsts zelts
Sajauc visas sastāvdaļas, pievieno sāli, piparus un pārlej ar majonēzi.
Kā mērci var izmantot ne tikai majonēzi, bet arī skābo krējumu vai dabīgo jogurtu. Tos var lietot atsevišķi vai sajaukt ar majonēzi jebkurā proporcijā, kas atbilst jūsu gaumei – tas samazinās ēdiena kaloriju daudzumu.